Ogier

Ogier ble etablert i 1859 av Antoine Ogier, som var etterkommer av Ogier the Dane, Holger Danske, som på vei hjem etter slag med Charlemagne på 800-tallet slo seg ned i Sør-Frankrike. Antoine Ogier kjøpte opp et gammel bøkkeri og etablerte et negociantfirma for å handle vin. I 1948 etablerte de sin første kjeller for å blende og tappe vin før de i moderne tid i 1994 tok over Caves des Papes og siden har kjøpt opp flere andre eiendommer i Rhône.

Image

Om Ogier

Ogier har sitt hovedkontor- og vineri i sentrum av i Châteauneuf -du-Pape, der de også har byens største kjeller som blant annet er kjent for sine brønner fra middelalderen, Artesian wells. Her vinifierer Ogier druer fra egne vinmarker samt druer kjøpt inn fra dyrkere de har langsiktige kontrakter med.

Oratoire 148
Oratoire 027

Vitikultur

Vinmarkene er på 25 ha med områdets karakteristiske jordsmonn av kalkstein, sand og rød leire under et lag av rund småstein. Druetypene er de historiske for området, Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvedre for rødvin, og Grenache Blanc, Clairette, Roussanne og Bourboulenc for hvitvin. 

Miljø og bærekraft er viktige pilarer i Ogier sin filosofi og det brukes ingen kunstige sprøytemidler i vinmarkene, som i stor grad er i overgang til bærekraftig sertifisering.

Zoom of a Grenache grape variety planted in our Ogier Conser
Oratoire

Vinifikasjon

Den meste kjente av Ogier sine eiendommer er Le Clos de l'Oratoire des Papes i Châteauneuf-du-Pape. Eiendommen drives etter økologiske og biodynamiske prinsipper og alle druer høstes for hånd. I gode år fermenteres de røde druene i stor grad som hele klaser. De hvite druene fermenterer på sementegg for å få naturlig ekstrahering av bunnfallet, mens de røde druene fermenterer på en blanding av store fudre og mindre fat for reduktive druer slik som syrah.

Edouard Guerin er sjefsvinmaker hos Ogier og han jobber etter tradisjonelle prinsipper med moderne metoder. Hovedvekten av druene høstes for hånd og han eksperimenterer med bruk av hele klaser i årganger der stilkene er sunne og oppnår full modenhet. Etter pressing modnes vinen på en blanding av sement og fat av ulike størrelser og alder.

Oratoire 185

Sjefsvinmaker Edouard Guerin