Olivier Leflaive Frères

Burgund strekker seg fra Beaujolais i sør til Chablis i nord og er et av verdens mest tradisjonsrike og sofistikerte vindistrikter. Vinhuset Olivier Leflaive har base i landsbyen Puligny-Montrachet og nyter anerkjennelse som en av av de mest suksessrike vinmakerne i distriktet.

DSC006

Om Olivier Leflaive Frères

Olivier er vokst opp på Domaine Leflaive, en staselig eiendom stiftet helt tilbake i 1635. Etter oppvekst på berømte Domaine Leflaive startet Olivier sin egen negociant-virksomhet i 1984. Til forskjell fra de fleste andre vinhandlere på den tiden kjøpte han ikke ferdige viner eller druemost på det åpne markedet, men derimot druer fra dyrkere som familien har kjent til alle tider. Sammen med broren Patrick og vinmakeren Franck Grux driver han en eiendom som har vunnet meget stor anerkjennelse i markedet. Han eier 15 hektar vinmark i noen av de fremste vinmarkene i landsbyene Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Meursault og Saint-Aubin. 

I tillegg til disse, er det hele 120 vinmarkseiere som leverer druer til Olivier Leflaive. Disse følges tett av teamet under Franck Grux, og alt arbeide i marken frem til og med innhøstingen skjer etter økologiske prinsipper.

I god Leflaive-tradisjon søker Olivier eleganse og finesse i vinene fremfor rikhet og størrelse. Også andelen av nye eikefat holdes moderat - normalt rundt 15% for de fleste vinenes del, og aldri over 20%. Sjelden over 10 måneders lagring på fatene, før opphold på ståltank og deretter tapping. Flaskene eksporteres så til vinelskere over hele verden, som ypperlige ambassadører for Frankrikes rike kulinariske historie.

Olivier Leflaive er nå offisielt blitt pensjonist i Puligny-Montrachet, har stort sett sluttet å reise, og liker å slå av en prat på landsby-torget med stedets veteraner. Men der slutter også likheten med en «vanlig» pensjonist. Olivier er i aller høyeste grad med i bedriften han har bygget opp fra grunnen av. Han viser jovialt besøkende rundt og holder vinprøvinger. Han stikker innom restauranten sin hver kveld og hilser på gjestene, og han slår seg også gjerne ned noen minutter for sjenerøst å dele av sin enorme kunnskap om Burgund, dets mennesker, kultur, mat og viner.

O LEFLAIVE073
O LEFLAIVE046

Nyeste produkter fra Olivier Leflaive Frères: