Sigalas

Domaine Sigalas er et anerkjent vinhus som ligger på den naturskjønne øya Santorini i Hellas. Dette vinhuset har etablert seg som en ledende produsent av førsteklasses greske viner og er spesielt kjent for sin dedikasjon til å dyrke druesorter som trives i det unike terroiret på øya.

Domainesigalas

Paris Sigalas

Domaine Sigalas - Fra Tradisjon til Internasjonal Anerkjennelse

Ved Domaine Sigalas kombineres moderne vinproduksjonsteknikker med en sterk respekt for tradisjon og lokale druesorter. Vinmakeren Paris Sigalas, som grunnla vingården på 1990-tallet, har vært en sentral skikkelse i å bringe oppmerksomhet til Santorinis potensial som et vinområde av høy kvalitet.

Vinhuset er mest kjent for sine utsøkte hvitviner, spesielt laget av druesorten Assyrtiko, som er kjent for å trives i den vulkanske jorden og det solrike klimaet på Santorini. Domaine Sigalas' viner er preget av friskhet, mineralitet og uttrykk av øyas unike terroir. De lager også røde viner på druen Mavrotragano som også representerer det ypperste av hva denne druens kapasitet.

Domaine Sigalas har raskt blitt en viktig ambassadør for Santorini-viner både nasjonalt og internasjonalt. Med sin dedikasjon til håndverk, bærekraftig dyrking og respekt for lokale druesorter fortsetter dette vinhuset å tiltrekke seg oppmerksomhet fra vinelskere over hele verden.

Domenet er nylig overtatt av Stellios Boutaris (Kir-Yianni) som driver gården videre etter samme prinsipper som Paris Sigalas.

“Sigalas is one of Greece’s finest white wine producers – in fact, a short list candidate for the best. I would like to take credit for that conclusion, but there is not much dissent here. This producer is universally acclaimed for his skill with Assyrtiko of all types – dry, barrel fermented and sweet – and I can only climb on the bandwagon. Sigalas is simply a master with this grape.” -The Wine Advocate

Theisland
The vineyard people 635x814