Southern Right

Southern Right er en liten pinotage- pg sauvignon blanc-spesialist som ligger på en slående vakker 448 hektar stor eiendom i den kjølige, maritime, Hemel-en-Aarde Valley appellasjonen, like bak den gamle fiskerlandsbyen Hermanus.

Southern right great dane

Anthony Hamilton Russell

Om Southern Right

Southern Right ble etablert i 1994 av Anthony Hamilton Russell. Vinhusets mål er å produsere mineralrike Sauvignon Blanc med et fremtredende vegetalt fruktbilde. En seriøs, aldersverdig pinotage som kombineer en distinkt sørafrikansk frukt og smaksutrykk med klassisk stil. 

«Southern Rights sterke, avkjølende, maritime innflytelse og ekstremt gamle og steinrike leirerike jordsmonn, kombinert med vårt tette fokus på kun to viner, har gjort oss i stand til å redefinere Sør-Afrikas unike variant Pinotage med en mer klassisk stil vin. Våre lettere strukturerte sandstein-avledede jordsmonn kombineres med våre leirerike jordarter for å produsere en svært individuell Sauvignon blanc, med markert mineralitet og kompleksitet." - Anthony Hamilton Russell

Vinene er oppkalt etter de sjeldne Southern Right-hvalene, som besøker den kjølige South Atlantic Walker Bay, 3 kilometer fra vingårdene. Med hver flaske som selges, gir Southern Right et bidrag til deres bevaring eller bevaring i området.

WHERE