Viña Santa Rita

Viña Santa Rita er et av de mest emblematiske og anerkjente vinhusene i Chile, med en rik historie som daterer tilbake til 1880. Det ble startet opp i Maipo Valley like ved Santiago de Chile, av Domingo Fernández Concha. Grunnleggeren tok inspirasjon fra franske vinmakere og druetyper, noe som resulterte i chilensk vin av høyere kvalitet enn normalen på denne tiden.

Cellar

Opp gjennom årene har Santa Rita hatt stabil vekst og utvidet sitt publikum i både hjemlandet og ikke minst på den internasjonale arenaen.

Gjennom historien har Santa Rita vunnet flere internasjonale medaljer og priser for kvaliteten på deres viner. De ikoniske vinene Casa Real og Triple C scorer høye poengsummer hos internasjonale journalister og har flere anerkjente priser på baken.

Viña Santa Rita dekker flere vindyrkningsområder og regioner i Chile. Deres «hjem» og der det hele startet, Maipo Valley, er kjent for de gunstige klimatiske forholdene for vindyrking som finnes her, samt et optimalt jordsmonn. I tillegg har Santa Rita også vinmarker i andre viktige vin-regioner, som Casablanca Valley, Leyda Valley og Colchagua Valley.

Vinmarkene tjener godt på et variert jordsmonn, noe som komplementerer vinens kompleksitet og kvalitet. I Maipo Valley finner vi gamle elveavsetninger, en blanding av leire, silt og sand. Denne sammensetningen gir god drenering i fuktige perioder, men leiren holder også godt på fuktigheten i tørke-perioder. I andre regioner som Casablanca og Leyda er vinmarkene i større grad påvirket av Stillehavet som gir en kjølig bris innover i landet og bidrar til høyere friskhet i druene.


1306
Viña 4

Bærekraft

Viña Santa Rita fokuserer i stor grad på bærekraftighet, fra druer i vinmarken til flasken på bordet. De har et eget bærekraft-program som er selve kjernen i bedriften, som baserer seg på de tre viktigste temaene innen bærekraft: Miljø, Sosialt og økonomisk bærekraftighet. I vinmarkene fokuserer de på å respektere miljøet rundt for å skape en høy biodiversitet. I kjelleren er hovedmålet å redusere drivhusgassene til et så lavt nivå som mulig, gjennom energieffektivitetsprosjekter. Sosialt miljø og bærekraftighet er også noe de fokuserer mye på, ettersom bærekraftig vekst oppstår lettere når det er en sammenheng mellom de tre temaene. Med dette mener vi å oppnå en harmonisk sammenheng mellom vinproduksjon, miljømessige tiltak og vel-væren til nåværende og kommende generasjoner hos produsenten.

Viña Santa Rita har med sin lange historie, optimale forhold for vindyrking over sine ulike områder i Chile gode forutsetninger for fremtiden. Takket være de varierte jordsmonnene, en bærekraftig produksjon og et fremtidsrettet fokus har Santa Rita etablert seg som et referansepunkt for høy-kvalitets Chilensk vin og fortsetter huset å glede konsumenter verden over.