Fenocchio

Azienda Agricola Alberto Fenocchio er en kompromissløs produsent av tradisjonell piemontevin. Alberto har solgt sine viner i Norge i 25 år, og de har her blitt så populære at hele produksjonen kommer opp til oss!

20120518 FENOCCHIO 1255

Om Fenocchio

Vinfirmaet Fenocchio så dagens lys i 1864 i Bussia Sottana. Da var da en liten gård med lovende vinmarker beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Siden har vingården utvidet med også andre vinmarker i Barolo og Castellereo. I dag eies og drives vingården av Stefanos tippoldebarn Alberto og Claudio, og det er fortsatt vinmarkene i Bussia Sottana som står i sentrum for produksjonen. I dag reknes vinmarkene for noen av de beste for dyrking av klassisk og lagringsdyktig Barolo. Da ny eik og mer moderne vinifikasjonsmetoder kom til Piemonte var Fenocchio en av produsentene som kompromissløst holdt på de tradisjonelle metodene. 

Filosofi

”Jo mer andre produsenter fjerner seg fra de tradisjonelle metodene, jo mer unik vil vår vin være”. Denne tankegangen har gjort at Fenocchio i dag nyter stor respekt som leverandør av tradisjonell piemontevin.

Vigneto bussia

Vinene

Alberto lager tre Baroli fra vinmarker anerkjent gjennom generasjoner som Piemontes beste: Bussia, Cannubi og Villero. 

Villero-marken har vi svært gamle vinstokker, vinen er alltid den mest parfymerte med finmaskede tanniner og frisk syre. Cannubi byr på forførende frukt og stor dybde, mens Bussia alltid er den mest strukturerte og brukes derfor for å lage en Riserva-versjon. Og som for all Barolo og Barbaresco, så er det 100% Nebbiolo-drue som gjelder. I tillegg lager Alberto tiltalende og typiske viner fra de lokale, røde druetypene Dolcetto og Barbera. En tørr hvitvin laget på den tradisjonelle druen Arneis står også på repertoiret, samt nå en Nebbiolo-basert rosévin.

Nyeste produkter fra Fenocchio: